1 miljoen exemplaren Jamie in 30 minuten verkocht

Jamie Oliver staat op nummer 1 in de kerst verkoop wat bestseller boeken betreft: deze week alleen gingen 149,640 copies van Jamie in 30 minuten de deur uit. Dat is dubbel zoveel dan het boek dat op nummer 2 staat en £215 dat per minuut over de toonbanken gewisseld wordt (£26 per uitgave). Dat kan je lezen op Jamie’s twitter pagina.

In het begin van deze maand meldden we reeds dat zijn nieuwste kookboek het snelst verkopende non-fiction boek was met 735,000 copies verkocht in amper 10 weken.

Jamie begrijpt duidelijk wat mensen willen: het is nu de derde maal dat hij nummer 1 staat rond Kerstmis: de eerste keer met "Happy Days with the Naked Chef" in 2001 en "Jamie’s Italy" in 2005.

Jamie in 30 MinutenDe overgemotiveerde TV kok had al eerder in zijn kookprogramma’s getoond hij snel hij een diepvriesmaaltijd kon evenaren met verse ingrediënten. Dit concept werd verder uitgewerkt in zijn huidige boek: volg Jamie’s instructies en je kan een 3 gangen menu bereiden in 30 minuten. Erg ambitieus en het is aan te raden een uur uit te trekken voor elk 30 minuten maal.

Of is het gewoon de cover van het kookboek, waar Jamie met vleugeltjes als engeltje lijkt te poseren, dat de kerstverkoop de hoogte injaagt? Nigella Lawson’s "Nigella Express", Gordon Ramsay’s "Fast Food", Nigel Slater’s "The 30-Minute Cook" of Delia’s How to Cheat at Cooking, allen zonder engeltje op de voorpagina maar met zeer snelle recepten, hadden duidelijk minder succes dan Oliver’s Jamie in 30 minuten.

Geef een Reactie

*