Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet klinkt ongelooflijk, maar de logica is simpel: je slaat energie in vet op als je de energie niet verbrandt. of anders gezegd: meer bewegen als je niet minder wil eten en toch wil afvallen.

Doe daar de laatste bevinding van professor Peter Hespel van het onderzoekscentrum voor Fysieke Activiteit en Gezondheid van de Leuvense universiteit aan toe: sporten voor het ontbijt verbrandt het meeste vet.

Dat we daar een professor voor nodig hadden is jammer: net na het ontbijt heb je genoeg suikers in je bloed om in energie om te zetten. Echter voor het ontbijt is de enige bron van energie opgeslagen vet. Simpel gezegd natuurlijk, maar wel logisch.

Professor Peter Hespel kwam ook tot deze conclusie na een studie met 28 proefpersonen die allen 6 weken op een dieet van 50% meer vet en 30% meer calorieën dan normaal werden gezet.

  1. Groep 1 deed niets en kwam in zes weken tijd drie kilo aan.
  2. Groep 2 ging na het ontbijt sporten en kwam anderhalve kilo aan.
  3. Groep 3 ging voor het ontbijt anderhalf uur joggen en fietsen en bleef op hetzelfde gewicht.

Afvallen Zonder DieetAlhoewel de kerstdagen je waarschijnlijk enkele kilo’s gaan laten aankomen, is het niet echt wijs om nu even in de sneeuw anderhalf uur te gaan joggen. Niet alleen is het hier en daar spiegelglad, maar als je nooit sport en dan gaat joggen op volle maag, kon je wel eens draaierig worden.

Bovendien bouwden de proefpersonen die niet aan sport deden een insulineresistentie op. Hun spieren reageerden niet goed op insuline en de suikers worden niet uit hun bloedstroom gehaald. Bovendien stapelden ze meer vet op: duidelijke omstandigheden die suikerziekte veroorzaken.

Afvallen zonder dieet betekent dus vroeger opstaan en meer bewegen voor het ontbijt.

Geef een Reactie

*