Bier Omer

Een lekker speciaalbier dat je bijna nooit zal zien in een tot de rand gevuld glas: het Bier Omer van Brouwerij Bockor is gewoon te lekker om alleen maar naar te kijken.

Omer is niet alleen de naam van de eigenaar en diens voorvaderen, maar ook van hun traditional blond bier van hoge gisting met nagisting op de fles tot een alcoholvolume procent van 8. Dit bier won de laatste maanden enkele gouden medailles waaronder de World Beer Cup.

Omer’s Bier Gescheidenis

Bier OmerHet recept en de ontwikkeling nam 2 jaar in beslag en gaat 2 eeuwen terug tot 1892. Het bier wordt gebrouwen uit zomergerstemout uit de Loire-streek en zuiver water. Bij het koken worden 3 soorten hop afkomstig uit Duitsland, Slovenië en Tsjechië toegevoegd die het specifieke hoppige aroma en de bitterheid aan het bier geven. De smaak is volmondig en heeft een toets van bananen, kruiden en citrusvruchten.

De naam ‘Omer’-bier verwijst naar de tijd van toen waar de naam van de brouwer aan zijn bier werd gegeven: in dit geval de van de van vader op zoon overgedragen naam Omer Vander Ghinste. In 1977 veranderde de Bellegemse brouwerij nabij Kortijk, België, haar naam in Brouwerij Bockor.

Brouwerij BockorDankzij het succes van Omer en de stijgende vraag naar speciaalbieren in België, heeft de brouwerij besloten het aantal gistingstanks uit te breiden van 8 naar 10 met een investering van ongeveer 400.000 euro.

In België kan u Omer bier vinden in de meeste Colruyt vestigingen en bij een flink aantal bierwinkels, in Nederland is het te verkrijgen in Maastricht bij drankenhandel Koekkelkoren op de Sleperweg 14.

Vind meer info op bockor.be met onder andere de geschiedenis van deze Belgische brouwer samen met een goede presentatie van zijn bieren.

Comments

 1. D'Haene Chantal says:

  Beste
  Wij zouden met onze collega’s en echtenoot een bezoek willen brengen aan jullie brouwerij.
  Indien dit mogelijk is kunnen jullie de openingsuren en het prijskaartje met de nodige uitleg erbij doorsturen naar dit email adres:
  martin_dhaene@skynet.be
  bedankt en tot later
  D’Haene Chantal

 2. Dag Chantal,

  Email : info@bockor.be Telefoon +32 (0)56 23 51 71

  De Brouwerij bezoeken kan tijdens de werkdagen om 10 h of om 14h uitgezonderd op maandagvoormiddag en vrijdagnamiddag.

  Het bezoek duurt ongeveer 2u30min en omvat:

  * verwelkoming door de gids
  * rondleiding doorheen de brouwerij met bezoek aan de brouwerijtoren
  * degustatie van de bieren in de sfeervolle bar

  De bezoeken kosten 65 euro per groep tot maximum 20 personen (degustatie en geschenkverpakking inbegrepen) en kunnen aangevraagd worden rechtstreeks op de brouwerij op het nummer: 056 23 51 71.

  De kosten worden ter plaatse aan de gids betaald of vooraf via overschrijving.

 3. Van Hyfte Franky says:

  fantastisch bier,zeer lekker ,grote concurrent van Duvel,ik zal er regelmatig kopen en vooral opdrinken en reclame maken.Doe zo verder Groeten Franky Van Hyfte

 4. Hé Franky,

  Heb een zeer oude fles van deze brouwerij gevonden.
  Iets voor u?

Geef een Reactie

*