Chipotle Burrito

Jamie Oliver teams up met Chipotle Burrito om gezond voedsel in de Amerikaanse fast food ketens te promoten.

De vraag is nu wat Jamie Oliver verstaat onder gezond voedsel? Het overgrote deel van een Chipotle Burrito is vet, en het gezonde nieuws daarvan is dat Chipotle zijn ingrediënten koopt via fair trade, veel groenten serveert en geen industrieel vervaardigd voedsel op het menu heeft.

Maar de porties zijn gewoon te vet: een op het eerste zicht compleet gezonde kip burrito met rijst, zwarte bonen, salsa en sla bevat ongeveer 1000 calorieën waarvan 25% van vet!

Chipotle BurritoDe smaakvolle burrito met rundvlees, rijst, bonen, mais, tomaten salsa, vette platte kaas, kaas, sla en guacamole bevat its 1478 calorieën waarvan 550 van vet. Iemand die er een al niet echt slank gewicht van 100kg heeft, consumeert met deze rundsburrito:

  • twee derde van zijn dagelijks aanbevolen calorieën
  • 160% – dus te veel – van de dagelijks aanbevolen zout consumptie en
  • een dagdagelijks aanbevolen portie vet.

Positief hier is dat Jamie Oliver een fastfood keten heeft gevonden waar veel groenten en geen industrieel vervaardigd voedsel wordt geserveerd, negatief is dat de porties teveel vet bevatten. Zoals altijd: weet wat je eet zodat je niet verbaast bent dat je lichaam er ineens 10 kg zwaarder op is geworden.

Geef een Reactie

*