Chocoladetruffels

Maak zelf overheerlijke chocoladetruffels met deze stap voor stap foto recepten: goedkoper en verser dan chocoladetruffels uit winkel.

Ook jij kan chocolade truffels maken met deze stap voor stap geïllustreerde chocolade truffels recepten:

Chocoladetruffels zijn heerlijke chocolade snoepjes gemaakt van ganache, wat dan weer een keukenterm is voor een chocolade met room mengsel. Een lekkere ganache bevat 2 delen pure chocolade op 1 deel room.

Chocolade die je in de winkel koopt, bestaat uit een mengsel van cacaoboter, cacaomassa of cacaopoeder, suiker, melkpoeder, smaakstoffen, noten en dikwijls allerhande nonsens, inclusief (plantaardige) vetten en olie.

Kwaleitschocolade wordt gemeten aan de hand van de hoeveelheid cacaopoeder aanwezig is. Cacaopoeder is het gemalen eindproduct van de geroosterde cacaoboonkernen die tot een dikke pasta worden fijngemalen (de zogenaamde cacaomassa) en waaruit het vet (de zogenaamde cacaoboter) verwijderd is.

Pure, bitter, zwarte chocolade of fondant bevat geen melkpoeder en bestaat uit gemaakt van zuivere cacaopasta en suiker. Lees echter altijd de verpakking wanneer u "pure" chocolade koopt, want de verschillen zijn enorm:

  • zo bevatten de repen pure chocolade van Côte d’Or minstens 45 % cacao (ingrediënten: suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (soyalechitine) en aroma),
  • waar de plakjes van Lindt Excellence 70% Cocoa wel degelijk 70% cacaopoeder bevat (ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, suiker en vanille).

Koop om chocoladetruffels te maken steeds chocolade die bestaat uit cacaomassa en cacaoboter met een minimum aan extra’s. Alle extra’s zijn overbodig en het is de bedoeling dat je deze extra’s zelf toevoegt tijdens het maken van de ganache. Chocolade kopen met plantaardige vetten en chocolade aroma’s is ronduit nonsens om te gebruiken als basis voor zelfgemaakte ganache en chocoladetruffels.

Geef een Reactie

*