Afvallen en Genieten met de Schijf van Vijf

Afke Spiegelenberg, gewichtsconsulente in Lochem, geeft je een leuke om af te vallen en te genieten van lekker eten, gebaseerd op de schijf van 5.

Geen nieuwe geheimen in Afke’s eerste boek, maar wel een methode om gewicht te verliezen die werkt. Zelf had zo voordien reeds een groot aantal diëten gevolgd zonder blijvend succes. Bovendien bleek al gauw dat mensen op dieet meestal alles behalve blij zijn omdat hun dieet niet werkt. En niet blije mensen gaan hun geluk wel eens zoeken in … eten. Komt er nog bij dat de alsmaar ouder wordende bevolking zwaarder wordt en het risico van diabetes voortdurend toeneemt.

Voedingsdriehoek

Dus de sleutel om af te slanken ligt in een gelukkig leven en telkens blij te zijn met wat je eet, gebaseerd op de in Nederland bekende schijf van vijf (waar de Belgen eerder de voedingsdriehoek gebruiken als visualisatie van een evenwichtig samengestelde voeding).

Wat loopt er fout bij de meeste diëten?

De Schijf van VijfMeestal begint elk dieet zeer goed: je wil afslanken, je motivatie is hoog, je houdt je correct aan de richtlijnen en je gewicht gaat omlaag. Tot het moment dat je weer eens van eten wil genieten, en de kilo’s komen er sneller aan dan ze eraf gingen. Bovendien ga je je nu minderwaardig voelen omdat je je dieet niet hebt volgehouden, je bent nog meer ongelukkig dan voor je het dieet startte en je gaat nog meer eten.

10 kilo afvallen op 1 week? Het kan, maar zeker niet voor iedereen en je houdt het gewoon niet vol.

Wat je wel volhoudt is vooral niet ophouden met eten! Afke geeft in haar boek "Afvallen en Genieten" eetschema’s waarmee je de ganse dag blijft eten: voor elke dag is er een nieuw ontbijt, een ander tussendoortje, een afwisselend lunch met de dag daarvoor, dan weer een hapje bij de thee dat je gisteren niet had en elke dag een volkomen ander avondmaal waarmee je de ganse avond goed mee doorkomt.

Variatie en Verantwoord Voedsel op basis van de schijf van vijf ligt aan de basis van de aantrekkelijk menus in het boek: al bij al een kleurrijk en eetlust opwekkend dieet boek met tekst en foto’s van Afke Spiegelenberg.

Afvallen en Genieten

‘Afvallen en genieten’ is voor ongeveer twintig euro te koop rechtstreeks via Afke’s website: http://www.gewichtsconsulente-lochem.nl

Geef een Reactie

*