Fair Trade gemeente Kortrijk 10 dagen (h)eerlijk eten

Zin in eerlijk glaasje schuimwijn in de sauna? Vanaf 29 September tot 9 Oktober kan je in 30 Kortrijkse handelszaken smullen van een heerlijke, eerlijke en duurzame hapjes: van eerlijk ontbijt, gezonde bio-soep tussendoor of languit genieten van een drie gangen menu. En waar is die sauna met eerlijk schuimwijn?

Het lijstje van handelszaken die deelnemen aan deze 10daagse kan je vinden op de Kortrijkse website: Noord Zuid Kortrijk, zoek naar Fair Trade Gemeente.

Fair Trade GemeenteVerder kan je wandelen en proeven tegelijk: 5 wandelingen van telkens 2 uur worden georganiseerd om je kennis te laten maken met een aantal organisaties die zich inzetten om u in de toekomst blijvend te voorzien van eten en drinken. Deze educative proef-wandelingen gaan door op 1, 2, 8, 16 en 22 oktober 2010.

Op 1 oktober is er in de 5 Kortrijkse buurthuizen een eerlijk ontbijt te verkrijgen: in Venning, Overleie, V-tex, Achturenhuis en Lange Munte.

Bent u Verkocht?

Of woont u ook in een Fair Trade gemeente? Fair Trade gemeenten (in Nederland volg deze link ) zoals Kortrijk maken deel uit van de campagne ‘Ik ben verkocht’ van volgende initiatiefnemers:

De drie organisaties willen werken aan een verbetering van de toestand van de boeren in de arme landen. Zij willen de boeren helpen om aan duurzame landbouw te doen en om hun producten af te zetten tegen eerlijke voorwaarden.

Dit is belangrijk, want eten groeit niet in de supermarkt. Als de boeren in het zuiden verdwijnen, verdwijnt ook flink wat van het gezonde voedsel op tafel zoals: koffie, thee, chocolade, bananen, zuiderse wijn, zuiders fruitsap en de meeste specerijen.

Vind meer informatie over de Kortrijkse Fair Trade Gemeente evenementen op de website van http://www.noordzuidkortrijk.be

Geef een Reactie

*