Fair trade thee

Koop voortaan lekker Fair Trade thee in de supermarkten van de “Superunie” van volgende merken: Spar, Markant, Perfekt, 1 de Beste en Plus.

Vanaf 1 oktober komt de thee van deze merken van gecertificeerde plantages in Sri Lanka voor een gegarandeerde minimumprijs van 2 dollar per kilo. Superunie betaalt daarenboven een halve dollar per kilo aan de arbeiders van de theeplantages, die het volgens eigen noodzaak kunnen spenderen aan scholing, kindercrèches of stromend water.

Je moet dus niet meer naar een van de wereldwinkels stappen, je kan de thee nu gewoon in je locale supermarkt kopen.

Waarom Fair Trade

Fair Trade TheeFair Trade of ‘eerlijk handel’ probeert armoede in ontwikkelingslanden weg te nemen door de locale producenten niet uit te buiten, maar een degelijke prijs voor hun product te geven waardoor ze zichzelf kunnen verbeteren zonder dat de uiteindelijke consument er bij inschiet. Meestal komt dit gemakkelijkshalve neer om de middelman uit te schakelen. Verder is er winst op lange termijn door minder schade aan zowel mens en milieu aan te brengen. Voedsel zonder pesticiden is gewoon gezonder, zodat je geld uitspaart op doktersrekeningen. En het smaakt allemaal nog lekkerder ook!

Wil je de wereld helpen maar ben je ietwat sceptisch waar al het geld naartoe gaat dat je schenkt “aan het goede doel”? Koop dan voortaan fair trade thee in je supermarkt: zo heb je nog wat aan je geld en help je op de meest makkelijke manier mogelijk de armoede te bestrijden in de derde wereld.

Geef een Reactie

*