Feest Recepten

Koken met kinderen en heerlijke feest recepten klaarmaken kan nu makkelijker dankzij het nieuwe kinderkookboek van de Daltonschool in Culemborg, Nederland.

Vorig jaar rond de kerst vroeg iemand de multiculturele kinderen uit de Daltonschool: "en wat eten ze bij jullie als het feest is?" De antwoorden waren zo lekker dat een bijna 1 jaar later een heus kookboek : "Lekker samen, een Kookfeest", boordevol lekkere hapjes.

Enkele ouders zijn dan begonnen om alle feest recepten te verzamelen en ze samen te koken bij elkaar thuis. Bovendien werden binnen de school de zogenaamde Smaaklessen georganiseerd, een initiatief van het onderwijsprogramma van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, speciaal gericht op het basisonderwijs.

Feest ReceptenBovendien heeft de school een eigen groententuin, zodat de kinderen ook leren waar het eten dan wel vandaan komt. Kortom: het wordt tijd dat we onze kinderen weer leren wat eten is, hoe het op je bord komt, en vooral hoe plezierig het is om samen bezig zijn met eten, smaken, proeven, oogsten en koken. Dit alles komt ook aan bod in het kinderkookboek dat duidelijk meer is dat gewoon een bundeling lekkere kinderrecepten.

Bestel ‘Lekker samen, een Kookfeest’ rechtstreeks op de site van de Daltonschool in Culemborg: goedkoop voor slechts €12,50.

Geef een Reactie

*