Goedkoop Gezond Eten

Stad Genk heeft goedkope gezonde recepten gebundeld in het kookboek "Genk Gezellig Gezond". Naast goedkoop gezond eten met budgetvriendlijke recepten kan je ook tips lezen over gezonde voeding.

De recepten zijn ontstaan uit kooksessies gehouden door een diëtiste samen met cliënten van verschillende Genkse welzijnsorganisaties gecoördineerd door stuurgroep Genk Preventief Gezond:

  • Cinta Moors, diëtiste en nu projectmedewerker gezondheidszorg van OCMW Genk
  • Lobke Husson, stagiaire diëtiste
  • bezoekers van het ontmoetingshuis ‘De Sfeer’ (CAW Sonar)
  • bezoekers van het buurthuis De Singel (Rimo-Limburg) en ‘t Brughuis (CAW Sonar) en
  • vzw Alternatief met de mensen van de horecaopleiding en de werkervaring.

Goedkoop Gezond EtenHet kookboek zelf kwam tot stand met geldelijke steun van de POD (Programmatorische OverheidsDienst) Maatschappelijke Integratie en Sodexo. Doel van het kookboek is de brede bevolking sensibiliseren over armoede en hoe dit dikwijls resulteert in aankoop van ongezonde voeding. De Franse multinational Sodexo heeft een internationaal STOP Hunger programma lopen in 80 landen om honger en slechte voedingsgewoonten uit de wereld te helpen

Dit Genkse kookboek is een aanrader voor iedereen die prijsbewust en gezond wil eten en leven. De 10.000 gedrukte exemplaren worden gratis verspreid via de sociale huizen en tijdens activiteiten in Genk.

Geef een Reactie

*