Goedkoop uit eten

Chinees eten in Maleisie voor 2 personen is spotgoedkoop: walmend hete groenten, loof van zoete aardappelen en varkensvlees met gezouten vis stoofpotje, 2 ijsthee en 2 borden rijst, met op de achtergrond een heuse Chinese opera voor de prijs van… 21.20 Ringgit of minder dan 6 Euro.

Dit soort van lage prijzen verklaart waarom je in Maleisie op pensioen kan gaan onder het speciale MM2H of Malaysia My Second Home: Maleisie mijn tweede woonst programma: je krijgt een 10 jaar visa waarmee je 10 jaar onbeperkt in en uit het land kan reizen.

Goedkoop uit EtenHet voornaamste nadeel is dat Maleisie traag maar zeker naar een economische afgrond stevent: de olie begint stilaan uitgeput te geraken, meer en meer goedkope, buitenlandse werkkrachten worden aangetrokken zonder extra werk noch opportuniteiten te creëren.

Ander nadeel is dat de vereisten voor dit 10 jarig visa om de zoveel maand veranderen: zo was het onlangs maar geldig voor 5 jaar, dan wordt de leeftijdsgrens verandert of het vast bedrag dat je hier op een spaarboekje moet zetten wijzigt.

Vandaag is het echter duidelijk dat de prijzen hier nog steeds veel lager zijn dan in Europa waar je voor 6 euro nauwelijks met 1 persoon Chinees kan uithalen.

Chinese OperaContact en Adres:

  Siang Chi Restaurant

  25, Temple Street

  34000 Taiping

  Perak

  Maleisië

  Telefoon: +60 (0)58582655
  +60 (0)195773702

Geef een Reactie

*