Jamie’s Italian restaurant keten gaat calorieën tellen

Wie uit eten gaat, moet weten hoe gezond hij eet, dat is het uitgangspunt waarom Jamie Oliver in zijn Italian restaurants het aantal calorieën per maaltijd op de menukaart zal zetten.

Volgens Jamie zou elke restaurant keten dit moeten doen als een soort van ‘openbare dienst’ voor een alsmaar dikker wordende bevolking die uit eten gaat. Afslanken op zichzelf is al moeilijk genoeg thuis, en wordt nog moeilijker als de persoon op dieet naar een restaurant gaat; het eten is dikwijls te vet en te zoet om gezond te zijn, of in het beste geval het resultaat van 1 week succesvol afslanken opnieuw van de kaart veegt.

Jamies Italian Restaurant"Als je meer dan 20 of 30 restaurants hebt, moet je je klanten informatie geven over de voedingswaarde van elk gerecht zodat mensen betere keuzes kunnen maken die een gezonde en bewuste levensstijl ondersteunen.

Natuurlijk kost dit geld en moeite, maar als je genoeg omzet hebt, dan is er geen excuus om je klanten een extra dienst te bewijzen. "

Natuurlijk wordt het moeilijker als je dagelijks een ander menu voorschotelt, al kan je ook daar bijvoorbeeld gezonde, organisch geteelde producten op de menukaart zetten. Maar dat is dan weer mijn idee, Jamie Oliver heeft bewezen dat hij dingen op grote schaal ten goede kan veranderen, en we duimen dat het tellen van calorieën niet alleen in zijn Italian Restaurant keten wordt toegepast, maar ook in de andere restaurant ketens.

Geef een Reactie

*