Alles wat u wil weten over kabeljauw, kabeljauwfilet, lever, tong, kleine gul, en gedroogde stokvis. Vele kabeljauw recepten om te bakken, in de oven, met verschillende groenten, gefrituurde kibbeling en kabeljauw saus.

 

Wat is kabeljauw?

 

Kabeljauw is een vis uit de Atlantische Oceaan. Hij verblijft dichtbij de zeebodem op diepten van 20 tot 600 meter en voedt zich voornamelijk met kreeftjes, garnalen, vissen en mosselen.

 

Kabeljauw ABC

 

 • Gul : kleine kabeljauw
   
 • Kibbeling : gefrituurde stukken kabeljauw
   
 • Skrei : kabeljauw die tussen december en april vanuit de Barentszzee migreert naar het noordwesten van Noorwegen om te paaien
   
 • Stokvis: gedroogde kabeljauw

 

Kabeljauw in andere talen

 

 • Engels: Cod fish
   
 • Portugees: Bacalao

 

Kabeljauw Recepten

 

In Portugal mag een meisje pas huwen als ze elke dag van het jaar een ander kabeljauw recept kan klaarmaken...

 

Het vlees van de kabeljauw is fijn van smaak en heeft een zeer losse structuur.

 

De vis wordt veel gefileerd tot kabeljauwfilets. Kabeljauw tong is een lekkernij en ook de lever van de kabeljauw wordt gegeten of verwerkt tot olie.

 

Kabeljauw wordt gebakken, gefrituurd, gestoomd of bereid in de oven. Verschillende groenten gaan prima bij kabeljauw zoals prei, spinazie, tomaat en broccoli.

 

Wat wil u verder weten over kabeljauw?

 

Stel hier al uw vragen over kabeljauw!


Kabeljauw bakken

Leer het geheim van kabeljauw te bakken in de pan zonder dat je vis stuk gaat. Begin met je vis te kopen met de vel er nog aan. Daarna…

Gebonden vissoep Jeroen Meus

Klaar binnen het uur: lekkere gebonden vissoep van Jeroen Meus met snelle, zelfgemaakte visbouillon van gerookte vis.

Pompoensoep met Kabeljauw Piet Huysentruyt

Vlaamse TV Chef Piet Huysentruyt laat zien hoe je een klassieke pompoensoep maakt en daarna feestelijk serveert met stukjes kabeljauw en gefrituurde pompoen.

Kabeljauw in de Oven SOS Piet

Heerlijk recept om kabeljauw klaar te maken in de oven uit het kookprogramma SOS Piet van Vlaamse TV chef Piet Huysentruyt.

Zalmboter

Heerlijk op de boterham of met kabeljauw in de oven: zalmboter met gerookte zalm en dille.

Kabeljauw fileren

Leer hoe ook jij stap voor stap kabeljauw kan fileren: makkelijk te volgen instructies en video. We fileren vis om zoveel mogelijk vlees over te houden zonder graten. Gebruik hiervoor een fileermes: dit is een stevig, niet erg buigzaam mes. Maak het mes zo scherp mogelijk. Hoe vis fileren Wanneer de kop nog aan de […]

Kabeljauw in de oven

Twee heerlijke recepten van kabeljauw in de oven: volgens het basis recept om vis te braden of met lekkere knoflook. Bereiden van de kabeljauw De vis schoonmaken, wassen, en afdrogen. In een braadpan of vuurvaste schotel leggen, besmeerd met olie of boter en een scheut water. Bedekken met peper, zout, boter (50 g per kilogram), […]

Alles wat u wil weten over kabeljauw

Waarom deze kabeljauw website?   Om alles wat u over kabeljauw wil weten te beantwoorden.   Hebt u een vraag over kabeljauw, stel ze hier!