Betere kankerbestrijding

Kankerbestrijding van binnenuit de kankercel: wetenschappers ontdekten hoe het eiwit perforine gaten slaat in membranen van kanker en andere cellen, zodat enzymen van het immuunsysteem de cel van binnenuit kunnen aanvallen en vernietigen. Dit kan zowel helpen in de bestrijding van kanker, malaria en zelfs diabetes.

Raar dat we tot de 21ste eeuw moeten wachten om te bevestigen wat Jules Bordet, een Belgische microbioloog die al in de negentiende eeuw ontdekte dat eiwitten gaten kunnen maken in cellen.

2 eeuwen later publiceert Australische wetenschapper James Whisstock van de Monash Universiteit in Melbourne in het wetenschappelijke tijdschrift Nature dat een bepaald eiwit het lichaam helpt bij het vernietigen van kankercellen. Perforine is in staat om een gat te slaan in celmembranen, zodat speciale enzymen van het immuunsysteem naar binnen kunnen om de kankercel van binnen te vernietigen.

KankerbestrijdingWe weten reeds dat het menselijk immuunsysteem uw beste kans zijn om kanker te bestrijden. Nu hebben de wetenschappers gezien dat het immuunsysteem haar werk beter kan uitvoeren als perofine een gat slaat in de kankercel: zonder perofine kan ons immuunsysteem veel minder cellen doden.

Nu de wetenschappers hebben gezien hoe het werkt, is hun volgende stap het systeem aanpassen om specifiek kankercellen te bestrijden.

Tot zolang er geen doeltreffend geneesmiddel is tegen kanker, is een gezond lichaam in een gezonde omgeving – frisse lucht en organische voeding – zonder negatieve stress en met genoeg beweging uw beste troef in het voorkomen van kanker. Stress verlagen, optimisme, een gezond en gevarieerd dieet, frisse lucht, beweging en omringt zijn met mensen die u liefhebben, draagt ook bij tot het beter slagen van een traditionele chemotherapie.

Geef een Reactie

*