Kip Tikka Masala

Op reis in Maleisië? Probeer dan zeker deze kip tikka masala op wandelafstand van Kuala Lumpur City Center bij Nasi Kandar Pelita.

Makkelijk te bereiken met de bovengrondse metro (LRT). Kom beter niet met de auto, want de parking is veel te klein, of parkeer op de nabijgelegen betaal-parking.

Kip Tikka MasalaVergelijk met kip tandoori, maar dan met vlees zonder been. Deze kippeblokjes worden gemarineerd in yoghurt met kruiden en dan gekookt in de tandoori oven. Kies je brood (‘naan’) naar keuze en de sausjes zijn inbegrepen. Op de foto ‘garlic naan’ of knoflook brood. Ook lekker is de ‘thosai’: een luchtige, lekkere pannenkoek gemaakt van rijst en linzen. Voor degene die graag zoete pannenkoeken proeven, probeer dan de ‘ roti tissue ‘ : roti staat voor brood en tissue staat voor flinterdun!

Jammer van de rode kleurstof in het vlees, maar koken met kleur is iets wat je in Maleisie frequent terugvind.

Nasi Kandar PelitaNasi Kandar Pelita is een typisch ‘mamak restaurant’: mamak is de naam gegeven aan de moslim Indiërs in Maleisie. Ze zijn bekend voor dit soort open restaurants waar je voor een zeer lage prijs flink wat verschillende gerechten kan uitproberen. De ‘officiele naam’ voor dit soort eethuizen is Nasi Kandar.

Nasi Kandar werd vroeger verkocht door een wandelende straatvendor die in de juk op zijn schouders klaargemaakte groenten, kerrie gerechten, gebakken vis, runds- en kip maaltijden van huis tot huis verkocht.

Nasi Kandar Pelita naast KLCC kan je vinden op:

  • No. 149, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.
  • Telefoon +60 (0)32162 5532

De 26 andere Pelita Nasi Kandar adressen waar je evenzeer kip tikka masala kan proeven vind je op hun website: http://www.pelita.com.my.

Geef een Reactie

*