Lier: 100ste Fair Trade Gemeente

Sinds 28 november werd Lier de 100ste Fair Trade Gemeente na 2 jaar extra aandacht te geven aan Fair Trade en duurzame, lokale voeding. Lier let, zoals 2/3de van de Vlaamse gemeenten, op een eerlijk aankoopbeleid gebaseerd op een herwaardering van producten uit eigen bodem en handel met respect voor boeren uit zogenaamde ontwikkelingslanden.

Elke Fair Trade Gemeente zal haar stadsdiensten en stadspersoneel sensibiliseren om zoveel mogelijk inwoners, handelaars, scholen, bedrijven en verenigingen te leren dat met een kleine inspanning we nog vele jaren kunnen genieten van voedsel en landbouwers die met liefde voor het vak zichzelf, hun bedrijf en hun kinderen een even goed leven kunnen geven als dat van u en ik.

Fair Trade Gemeente LierIn Lier doen 11 winkels, 11 horecazaken, 5 Lierse scholen, het grootste private kinderdagverblijf, het rust- en verzorgingstehuis en enkele jeugdbewegingen mee aan de Fair Trade Campagne.

Breng zelf eens een bezoekje aan Lier op zaterdagmorgen als het markt is op ‘de Grote Markt’, stap even binnen in de wereldwinkel, bezoek het in mijn ogen mooier Begijnhof dan in Brugge, slenter wat rond op de vest en ga (h)eerlijk middageten in 1 van de horecabedrijven die meedoen aan de Fair Trade Gemeente campagne.

Geef een Reactie

*