Mexicaans Kookboek

TV-chef Thomasina Miers was 18 toen ze voor de eerste keer naar Mexico reisde met een vriendin. Ze werd direct verliefd op het land, de mensen en natuurlijk ook het voedsel. Niet alleen taco’s en tequila, ze bezocht elke voedselkraampje dat ze kon vinden.

Toen ze terugkwam naar Londen ging ze op zoek naar een goed Mexicaans restaurant, maar kon het niet vinden…het zaad was gepland voor haar eigen kookboeken en zaak – Wahaca en 2 andere restaurants – waar je typisch Mexicaans straateten kan terugvinden.

Mexicaans KookboekHaar kookboek ‘Mexicaans! – 100 recepten uit het echte Mexico’ is nu ook in het Nederlands te verkrijgen. Thomasina legt eerst uit hoe en waar je in Europa makkelijk de typisch Mexicaanse ingrediënten kunt vinden:

  • de meeste groenten liggen in de supermarkt,
  • voor maïsmeel moet je soms richting biologische winkels,
  • verschillende soorten chilipepers zijn op het Internet te koop en
  • sommige Mexicaanse ingrediënten kan je makkelijk vervangen met producten van hier.

Daarna neemt Thomasina je mee op een culinaire rondreis door Mexico: een groot land waar gerechten dan ook verschillen van streek tot streek. Ze toont je de Mexicaanse keuken zoals ze die zelf heeft leren kennen in Mexico: een echte Mexicaanse taco is helemaal niet zo hard en knapperig als degene die je van Tex Mex in de supermarkt koopt.

Haar Mexicaanse recepten gaan van salsa sauzen en snacks naar soepen, salades, kaasgerechten en gril tot de belangrijkste hoofdgerechten. Ook de lekkerste Mexicaanse desserts en dranken komen aan bod in haar alweer derde kookboek.

Geef een Reactie

*