Michael Douglas heeft keel kanker fase 4

Michael Douglas heeft keel kanker fase 4, volgens zijn zeggen veroorzaakt door roken en drinken.

Dit vertelde de 65 jarige acteur enkele dagen geleden tijdens de David Letterman show.

“Je hoopt op een diagnose voor fase 1, maar ik heb het meest gevorderde stadium vier, waar de kanker is uitgezaaid. Nochtans zie ik mezelf voor 80% deze kanker overwinnen”, zei Michael.

Kanker Fase 4Rokers en drinkers hebben veel meer kans op keelkanker dan de rest van ons. Sinds de meeste kanker behandelingen niet goed aflopen, is het uitermate belangrijk kanker te voorkomen. Het is daarom uitermate belangrijk te letten op wat je eet en wat je drinkt.

Keelkanker wordt veroorzaakt door wat door je keel gaat, en statistieken wijzen uit dat de keelkanker meer voorkomt bij rokers en drinkers. Roken is steeds ongezond, drinken kan met mate: een glas rode wijn per dag wordt aanbevolen.

Volgens het Amerikaanse Nationale Kanker Instituut ondergaan patiënten met fase 4 hoofd-en halskanker meestal een operatie, bestraling en chemotherapie. Michael zei dat hij een 8 weken behandeling van bestraling en chemotherapie ondergaat: “het is een gevecht en het klopt je helemaal buiten westen”.

Zoals gewoonlijk werd de kanker te laat ontdekt: Michael had reeds langer zijn dokters op de hoogte gebracht van problemen in zijn keel, maar een uiteindelijke biopsie wees enkele dagen geleden uit dat de kanker zich al verspreid had, en daarom veel moeilijker te behandelen is.

Wij wensen Michael, zijn vrouw Catherine Zeta-Jones, hun 2 kinderen Dylan en Carys, en al hun vrienden en familieleden veel moed en bidden voor een spoedig herstel.

Geef een Reactie

*