Laatste Nacht van de Fair Trade Week Leuven

Deze nacht feest Leuven met Malinese kora-speler Toumani Diabaté en heerlijke eerlijke hapjes en eind aan de Week van de Fair Trade in België.

‘Fair Trade’ is gebaseerd op het idee dat ‘elkeen die werkt recht heeft op een eerlijke verloning die hem alsook zijn familie een menswaardig bestaan verzekert’ (art. 23 can de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens).

De idee is simpel: geef de boeren een prijs waarmee zowel zijzelf als het land dat ze bewerken verder kunnen leven, en u en uw kinderen kunnen blijven genieten van gezond voedsel.

Fair TradeHet Levens Cultureel Centrum 30CC (wat wijst op Leuvens postnummer 3000), organiseert met Oxfam-Wereldwinkels, Fair Trade Original, Maya Honing en het Netwerk Duurzaam Leuven een Afrikaans feest met Diabaté van het inmiddels ter ziele gegane duo verantwoordelijk voor het Grammy-winnende album “In the Heart of the Moon.” Het concert zal uitvloeien in een feestfoyer met dansmuziek, uitleg over hoe eerlijke handel de enige manier is om u in de volgende jaren van gezond voedsel te blijven voorzien en natuurlijk proeven van lekkere hapjes gekocht via Fair Trade.

Vandaag, vrijdag 8 oktober 2010 vanaf 20.00 uur in de 30CC Schouwburg op de Bondgenotenlaan 21 in Leuven

Geef een Reactie

*