Ontbijt in Maleisie

Ontbijt in Maleisie is zo goedkoop, dat het aangeraden is hotels te kiezen in het stadscentrum en dan op zoek te gaan naar ontbijt waar de dagdagelijkse Maleisiër eet.

De keuzes zijn onbeperkt, en nasi lemak (kokosnoot rijst) is een aanrader. Eten in eetstandjes (hawker stalls) of zogenaamde coffee shops is een alledaagse bezigheid in Maleisie en Singapore. Ga op zoek naar eten waar een massa volk eet (in Rome, go where the Romans go): het is ofwel heel lekker ofwel heel goedkoop en dikwijls een combinatie van de twee.

Voor westerlingen die hun dagdagelijkse boterham voor ontbijt willen: zoek een zogenaamd Hainanese Coffee Shop (liefst met oude, oorspronkelijk witte tegeltjes aan de muur en een gebouw zo oud als je grootmoeder, maar vooral een waar de meeste tafeltjes al gevuld zijn met verwoede eters) en bestel zoals op de foto hierboven voor ongeveer 1 euro en zeker geen 2:

  • Kaya Jamtoast met boter en lekkere, groene ‘kaya‘ confituur gemaakt van eieren, suiker en kokosnoot melk
  • 2 half gekookte eieren
  • ijskoffie zonder melk

Let op tijdens het bestellen: “Kopi O” is ‘koffie zonder melk’, ‘Ice Coffee’, ‘Kopi Ice’ of ‘Kopi Ping’ is ijskoffie met melk.

Maak geen ruzie over een eventuele fout gemaakte bestelling: proef, geniet, vraag naar de naam, vraag naar de naam van wat je dacht te hebben besteld, en betaal het extra beperkt aantal Euro centen 🙂 We reizen om te leren, ja toch?

Comments

  1. Nasi lemak, lekker. Of ook vaak gegeten voor ontbijt; roti cenai. NIet heel licht, maar wel erg smakelijk!

  2. Correct Patricia, roti canai (of Singaporese pannenkoek (Roti Prata)  volgens onze medewerkster Rosie uit Singapore) : ook heel lekker. Waar heb je het gegeten of leef je in Maleisie?

Geef een Reactie

*