Parma Italië

Te veel grijze regen? Bezoek Parma Italië deze herfst en geniet van Parma ham en porcini paddestoelen.

Tijdens de herfst worden er oogstfestivals gehouden, restaurants bieden de nieuwste wijnoogst aan en de porcini paddestoelen zijn in overvloed aanwezig. Parma is een historisch stadje in het noordoosten van Italië, waar alles in
wandelafstand te bereiken is. Wandelen is ideaal tussen het proeven door:

  • geniet van het roomijs geserveerd in de vorm van een bloem door de nonnen in de K2 zaak, net achter de kathedraal van Parma
  • dichtbij de rechtsfaculteit vind u de Trattoria I Corrieri (Via Conservatorio 1): ideaal om tijdens het avondeten te proeven van voorgerechten gebaseerd op Parma ham of salami uit de streek.
  • La Forchetta Borgo (San Biagio 6) serveert typische gerechten uit de streek en
  • het Hotel & Ristorante Leon D’oro (Viale Antonio Fratti 4a) dichtbij het station serveert de traditioneel Italiaanse keuken voor de plaatselijke bevolking, zonder een bekende toeristische trekpleister te zijn.

Parma ItalieProef behalve de Prosciutto di Parma ham en de bijna uitgestorven Culatello salami ook de Parmigiano-Reggiano kaas, gemaakt met koeienmelk van koeien die alleen gras en hooi eten in de velden rondom Parma: hier worden de koeien dus niet gemarteld met God weet wat krachtvoeder en je proeft de weide en de natuur in de kaas. Gemarteld: een koe heeft 4 magen om gras te verteren, simpel en goedkoop gras.

Wat drinken betreft koop je best een fles parelende rode en vooral goedkope Lambrusco. Of proef een aperitiefje in 1 van de kleine bars in de al even kleine Via Farini straat waar de hapjes gratis zijn als je een drankje bestelt.

Parma Italië zou Italië niet zijn zonder een typisch ontbijt in bijvoorbeeld de Bar/Pasticceria Pagani (Via XX Marzo 4) met heerlijke cappuccino’s lekkere gebakjes.

Geef een Reactie

*