Pierre Wind Recepten

Pierre Wind heeft zijn lekkerste recepten gebundeld in stripvorm in zijn nieuwste kookboek Kokologico: een getekend stripboek – excuseer: "graphic novel"! – dat het voor iedereen nog meer toegankelijk maakt om te leren
koken.

Stap voor stap, tekening per tekening leer je hoe je zelf bijvoorbeeld hollandaise saus maakt, inclusief de "blub" geluiden tijdens het pruttelen van de saus. Het wordt nog leuker met recepten zoals Scheveningse snert, hoe thuis zalm roken met een hasjpijpje, kaassoep met komijnensjips, coca-cola-bavarois of cornflakesschnitzel met yoghurt-sesamdip en gewokte postelein.

Pierre Wind ReceptenKokologico is een kookboek uit 3 bedrijven:

  1. de herkomst van ons voedsel, waar Pierre Wind je meeneemt op zijn kokologische avonturen
  2. 50 belangrijke basisrecepten stap voor stap geïllustreerd: alle handelingen werden apart op de foto gezet en later ingekleurd
  3. Pierre’s eigen recepten voor een ultieme smaakbeleving van soepen, hoofdgerechten en toetjes.

Goed om weten hoe je nu echt ‘professioneel’ een paprika kuist of een ananas snijdt zonder al het lekkers weg te gooien. Basis kooktechnieken komen ook aan bod, zoals het koken van een risotto, het maken van mayonnaise of het bakken van een biefstuk.

Vooral leuk als geschenk of om gewoon te lezen zonder daarom in de keuken bezig te zijn

Kokologico – Recepten van Pierre Wind – 336 pagina’s – Kosmos – ISBN: 9789021549231, prijs schommelt tussen 15 en 20 Euro.

Geef een Reactie

*