Rabarbertaart met bladerdeeg

Een lekkere, snelle en uiterst makkelijke rabarbertaart op een bodem van bladerdeeg, gevuld met rabarber, suiker, ei, room en amandelpoeder.

Er kan weinig misgaan met deze taart, want je bakt de bladerdeegbodem droog en vult dan naar believen alvorens verder te bakken. Gebruik zo veel rabarber als je wil verwerken. Voor een meer zoetere taart wentel je de stukjes rabarber eerst in extra suiker, en voeg je de gesuikerde stukjes bij in het recept zoals hieronder beschreven.

Droogbakken kan op allerlei manieren: belangrijk is dat er "iets zwaars" op de taartbodem ligt, zodat de bodem niet te hoog gaat rijzen. Traditioneel gebruikt men bakpapier met daarop droge bonen of droge erwten, je kan ook een tweede, gelijkaardige taartvorm met een gewicht bovenop het bakpapier zetten.

In plaats van banketbakkersroom te maken en de rabarber apart te garen, maak je een beslag met room en eieren waaronder je de rabarber mengt en also alles een tweede keer in de oven zet.

Rabarbertaart recept

 • 1 vel bladerdeeg
 • een 3tal rabarberstelen in stukjes van 1 tot anderhalve centimeter gesneden

Voor de vulling:

 • 100 ml room met minstens 35% vetgehalte
 • 2 biologische eieren
 • 125 gram griessuiker
 • 125 gram bloem (zelfrijzend)
 • 75 gram poeder van amandelen
 • vanille-essence of zaadjes van 1 vanillestokje (het stokje zet je in een bokaal met suiker zodat je na enkele weken zelfgemaakte vanillesuiker hebt)

Hoe maak je een makkelijke rabarbertaart

Rabarbertaart gebakken op een vel bladerdeeg, daarop rabarberstukjes en een beslag van zelfrijzende bloem, amandelpoeder, suiker, eieren en room

 1. Laat je oven op 180 graden voorverwarmen.
 2. Leg boterpapier op een taartvorm, duw er het bladerdeeg goed tegen aan, prik gaatjes in de bodem met een vork en snijd wat over de rand hangt weg.
 3. Leg een stuk boterpapier op het bladerdeeg en vul met gewicht (droge bonen…). Als de oven 180 graden warm is, laat je het bladerdeeg er 10 minuten in bakken.
 4. Ondertussen snijd je de rabarberstelen en maak je de vulling. Neem een kom en zeef hierin de zelfrijzende bloem en het amandelpoeder. Voeg er de room, eieren en suiker aan toe en roer met een garde om tot een homogeen beslag.
 5. Als het bladerdeeg gebakken is, verwijder je alles wat boven de taartbodem ligt (boterpapier en gewicht). Leg de rabarberstukjes op het bladerdeeg en giet er het homogeen beslag over.
 6. Zet de rabarbertaart opnieuw in de oven van 180 graden en laat een half uurtje verder bakken.

Comments

 1. Els Demol says:

  net geprobeerd en de taart is heerlijk. Ik voeg wel wat kaneel toe, smaakt heerlijk bij de vanille en de rabarber

Geef een Reactie

*