SOS Piet Ganzenlever met appeltjes, Gebraden eend en Panettone

Kerst en nieuwjaar is net om de hoek, dus staan er wat feestelijke gerechten op vandaag’s SOS Piet’s menu.

Jammer genoeg gaat het vandaag over ganzenlever of foie gras. Normaal gevoede ganzen hebben een lever van 100 gram, bij vetgemeste vogels zwelt de lever van de gans tot soms 1kg. In tijden waar mensen zichzelf volproppen met gefabriceerd voedsel waarvan de naam bij het lezen op de verpakkingen soms niet uitspreekbaar is, is het niet te verbazen dat ongezond vetmesten van ganzen ook als volkomen normaal wordt bestempeld.

GanzenleverDit gezegd zijnde is Piet weer de redder in nood voor 3 hobbykoks:

  • Mathias maakt ganzenlever die te smeuïg is binnenin. Bovendien smaakt de appelsaus met Calvados niet naar Calvados en zijn de appels te zuur en te hard.
  • Dominique heeft het typische probleem dat haar eendevlees te taai is. Piet laat zien hoe ze het vlees sappig kan houden zonder een vette saus te maken.
  • Maria komt dan wel uit Italië, maar haar Italiaans luxebrood – Panettone – is veel te zwaar, te nat en smaakt alles behalve lekker. Panettone is een soort van zoet brood, oorspronkelijk uit Milaan, dat meestal bereid wordt voor de Kerst en Nieuwjaar in Italië , in Malta , in Brazilië en in Zwitserland.

Piet Huysentruyt is vandaag zondag 19 december 2010 op VTM om 18 uur 20 te bekijken in aflevering 12 van SOS Piet, of tijdens de herhaling op zaterdag Kerstdag 25 december 2010 om 13 uur 45.

Geef een Reactie

*