Suikerfeest

Ga lekker smullen bij je Moslim vrienden die vandaag het suikerfeest vieren.

Wat is het suikerfeest

Dit is een gangbare benaming in Nederland en België om het einde van de ramadan of vastenmaand van de moslims aan te duiden.

SuikerfeestDe traditionele Arabische naam van deze feestdag is “het kleine feest”. Dit om een onderscheid te maken met “het grote feest” of het “Offerfeest” of “Slachtfeest” waarin herdacht wordt dat Abraham of Ibrahim zijn zoon wou slachten als offer voor God. Zo zie opnieuw maar zowel de Christenen, de Joden als de Moslims wel degelijk dezelfde God aanbidden en vraag je je af of al die Godsdienstruzies wel echt nodig zijn?

Open HuisIn Maleisië is de feestdag bekend als “Hari Raya Aidil Fitri” of “Hari Raya Puasa”  en de vele islamitische families houden vandaag en gedurende de volgende dagen de zogenaamde ‘open huis’ of “open house” eetfestijn evenementen. De idee is de deur van uw huis te openen voor iedereen die graag met u aan tafel zit samen te genieten van de eerder heerlijke Maleisische gerechten. U leest dit goed: als u dezer dagen in Maleisië rondwandelt en een flink aantal mensen in de tuin van een huis ziet samen eten, dan is de kans groot dat ook u wordt uitgenodigd om mee aan tafel te zitten.

Wij wensen al onze Moslim vrienden Selamat Hari Raya Aidil Fitri!

Geef een Reactie

*