Waarom is vliegtuig eten smaakloos?

Onderzoekers denken dat achtergrondlawaai vliegtuig eten minder lekker maakt, maar volgens eigen ervaring licht het gewoon aan de ingrediënten en chefs in kwestie.

In De Telegraaf lezen we dat een onderzoeker van Unilever aan de universiteit van Manchester – Andy Woods -, ervan uitgaat dat de meeste mensen vliegtuig eten niet echt lekker vinden.

In een proef werden 48 mensen werden geblinddoekt, eenzelfde maaltijd voorgeschoteld: 1 groep in stilte, de andere met achtergrond lawaai. Bleek dat de mensen in de lawaaierige omgeving hun eten minder smaakvol vonden.

Leuk om weten waar universiteiten dezer dagen hun tijd en geld in steken…

Vliegtuig EtenZo vind ik alvast dat:

  • het eten aan boord van de UAE (United Arab Emirates, Verenigde Arabische Emiraten, u weet wel, die altijd over Abu Dhabi willen vliegen) altijd erg lekker,
  • het eten op Singapore Airlines best lekker is, inclusief hun beroemde Singapore Sling (de cocktail van Ngiam Tong Boon, een bartender die voor de eerste wereldoorlog te werk was gesteld in de Long Bar in het Raffles Hotel in Singapore), en een heuse menukaart,
  • het eten op de Nederlandse KLM is dan weer gewoon smaakloos, vervelend, geen menu en de snacks tussen een vlucht van Brussel naar Amsterdam zijn niet eens volwaardige nootjes, maar wel een zoute troep in de vorm van een nootje?

Smakeloos vliegtuig eten wegens het achtergrond geruis? Waarom gaan diezelfde universitairen niet gewoon even proeven wat er echt in de lucht geserveerd wordt?

Geef een Reactie

*