Week van de Smaak in Nederland 2010, 19-26 Sept

In gans Nederland gaat vanaf vandaag 19 September de 4de editie van de Week van de Smaak van start. Het thema dit jaar is ‘smaakfruit’ en behalve proeven van fruit speciaal geselecteerd voor de smaak is er ook ruime aandacht gegeven aan de ‘gratis arbeiders in de fruitteelt’ : de bijen.

Natuurlijk wil dit zeggen dat ook imkers aan bod komen en 400 andere deelnemende bedrijven en organisaties zullen activiteiten organiseren voor genieters zoals u en ik.

Week van de Smaak 2010Om u even het water in de mond te laten lopen: tijdens de Week van de Smaak kan u proeven op smaak geselecteerde en geteelde aardbeien, appels vers geplukt van de boom, biologische frambozen, oude (hoogstam) fruitrassen – zo hoog dat de parasieten niet bij het fruit kunnen, simpeler biologisch telen kan niet – lekkerste kersen, pruimen eigen aan de streek, cranberry´s van Terschelling en fruit uit zelfpluk tuinen.

De week wordt afgesloten met de grootste biologische picknick aller tijden in ’s Hertogenbosch, Markt, op 26 september, georganiseerd door http://www.haiboerhai.nl : voor slechts 5 Euro krijgt u een lekkere picknick mand vol met biologisch geteelde producten en lekkernijen van de boeren uit de regio.

Het overzicht van all activiteiten kan u vinden op http://www.weekvandesmaak.nl.

Geef een Reactie

*