Zinneprikkelend koken

Smaakvol en gezond koken met al je zintuigen? Een heel belangrijk kookboek voor mensen die nauwelijks nog kunnen ruiken of proeven:"Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen " van Joke Boon.

Joke verloor haar reuk na een zeer zware verkoudheid en het knippen van haar amandelen. Nu kennen de meesten van ons de geneugten van lekker eten en drinken. Stel je eens voor wat eten betekend als je niet meer kan ruiken, zoals je al wel eens hebt ondervonden als je zelf zwaar verhouden bent?

Joke boonGeuren bepalen voor 90% wat we proeven, dus Joke’s kookboek doet er alles aan om de overige 10% van onze zintuigen te stimuleren om meer smaak in ons voedsel te ontdekken.

Joke werkt met smaakbevorderende kleurrijke ingrediënten en probeert vooral in te spelen op de smaakpapillen van de tong: zoet, zuur, bitter en zout. Haar recepten zijn gebaseerd op vele kiemgroenten en prikkelende stoffen zoals munt, mierikswortel, peper en gember:

Joke Boon

Ze maakt ook graag gebruik van het Chinese bloemetje Sechuan Button dat de smaakpapillen tijdelijk verwijdt zodat je meer kan proeven.

  • Joke Boon: Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen – Zinneprikkelend koken, ook wanneer je moeite met ruiken en proeven hebt
  • Uitgeverij Kosmos
  • 2010
  • ISBN 978 90 215 4896 8
  • 24,95 Euro

Geef een Reactie

*