5x broccolisoep: snel, goedkoop of recepten van Jeroen Meus
Auteur: 
Recipe type: Soep
Cuisine: Klassiek, Makkelijk, Snel
Werktijd: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Voor hoeveel personen: 2
 
5 snelle en goedkope broccolisoep recepten (2 van Jeroen Meus), zodat je jezelf, partner of familie in minder dan 30 minuten zal laten genieten van een lekkere, warme kop soep.
Ingrediënten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 knoflookteentjes
 • minstens 250 ml groentebouillon of kippenbouillon (250 ml water met een half biologisch bouillonblokje of vers getrokken)
 • 200 gram broccoliroosjes
 • rotszout en versgemalen zwarte peper
 • room of geraspte oude kaas (dus gewoon een goedkoop restje kopen en zelf raspen) voor de garnering
Bereiding
 1. De broccoli heb je al in roosjes gesneden, zoniet nu doen.
 2. Warm de olijfolie lichtjes op in je soeppot of grootste anti-kleeflaagpan.
 3. Schil de knoflook, hak fijn of plet fijn en roer door je olijfolie: laat even (1 tot 2 minuten) stoven tot de aroma's van de knoflook vrijkomen. Zorg ervoor dat het vuur niette hoog staat: je wil de knoflook niet bruin bakken (dat geeft een zeer ongewenste smaak die je ook zal ruiken: in dat geval opnieuw beginnen!)
 4. Voeg de broccoliroosjes toe, giet er de bouillon over (of het water met het verkruimelde, halve bouillonblokje), breng aan de kook en laat de broccoliroosjes op een klein vuurtje gaar koken: dit duurt ergens tussen de 5 en 12 minuten, ze zijn gaar wanneer je ze makkelijk met een vork kan pureren of wanneer je er makkelijk met een scherp aardappelmesje kan doorprikken.
 5. Pureer met een staafmixer (of met een blender wanneer je daar makkelijker mee werkt), proef en kruid verder naar smaak met rotszout en vers gemalen zwarte peper. Let op: garneer je met kaas - die van zichzelf ook al zout is - voeg dan niet teveel zout toe in je soep. Voordeel van te werken met een staafmixer: minder afwas en je pureert net zolang en zoveel als je zelf wil (blijf op 1 plaats in je soeppot met je mixer wanneer je niet de ganse soep wil pureren).
 6. Serveer je broccolisoep met een dot crème fraîche of geraspte kaas en getoast brood.
Recipe by Ons Gezond Kookboek at https://onskookboek.com/broccolisoep/3565/