Njam!

Njam njam! België heeft sinds woensdag 2 december 2010 zijn eigen digitale kookzender Njam, boordevol chefs die gewoonweg recepten gaan klaarmaken.

Geen realityprogramma’s zoals Hell’s Kitchen of Mijn Restaurant: Wel een kookkanaal dat haar kijkers zal plezieren met koken, gebaseerd op het success van het Amerikaanse Food Network.

Het concept is simpel: mensen eten elke dag en wie heeft er geen huismoeder horen vragen: "wat moet ik vandaag weerom koken"? Eten en eten koken blijft ons altijd boeien, zowel voor echte foodies als voor de dagdagelijkse hobbykok: zowel mannen als vrouwen, ieder die graag kookt of geniet van lekker eten.

Njam is duidelijk een themazender gericht naar een groot publiek en zal zowel Britse kookprogramma’s uitzenden alsook Vlaamse chefs zoals natuurlijk Peter Goossens – aandeelhouder en een van de drijvende krachten achter Njam -, Antwerpse topchef Roger Van Damme en wereldvermaarde chocolatier Dominique Persoone: 6 Vlaamse chefs tekenden reeds voor een exclusiviteitscontract voor het maken van zowel kookprogramma’s als het schrijven van kookboeken
en een website njam.tv, we verwachten ons aan vele Njam kookboeken.

Behalve de presentatrice Hanne Troonbeeckx zijn er voorlopig weinig vrouwen te zien op Njam: het was makkelijker om mannelijke chefs te vinden maar vanaf 2011 zal er ook minstens een vrouwelijk chef op Njam te bekijken zijn.

Geef een Reactie

*