Mosselen Natuur

Mosselen natuur: een lekker en eenvoudig recept om snel mosselen klaar te maken.

Mosselen zijn een goedkoop en smakelijk voedsel. Ze worden aangevoerd in bakken of zakken uit Nederland en verkocht per kilo of per emmer.

Zorg dat de mosselen die je koopt goed gesloten zijn. Probeer de schalen uit mekaar te trekken: lukt dit niet, dan zit je goed. Mosselen die na erop te tikken open blijven staan en mosselen met gebarsten of gebroken schelpen koop je niet en maak je zeker niet klaar. Mosselen moeten vol en vast zijn maar niet slijkachtig noch zandachtig.

Ons Kookboek Kook Tip: voeg tijdens het koken van mosselen altijd een scheutje azijn toe.

Mosselen klaarmaken

Maak de mosselen schoon en laat ze 1 tot anderhalf uur in zout water staan. Dit geeft de mosselen de kans om hun zand uit te spuwen en houdt de mosselen in leven. Laat ze daarna verlekken.

  • Mosselen NatuurNeem een grote kastrol of mosselpot, snijd 50 gram ui fijn per 200 gram mosselen en fruit in boter of olie.
  • Voeg 100 ml azijn, peper n zout toe en breng goed aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en laat opnieuw goed koken.
  • Van tijd tot tijd opschudden.
  • Als de mosselen goed open staan, zijn ze klaar.

Doe de mosselen in een schotel of borden, overgiet met het kookvocht en vers gehakte peterselie. Dien op met boterhammen of frietjes.

Ons Kookboek Serveer Tip: bind het kookvocht met een weinig bloem en uw mosselen natuur hebben een eenvoudig maar lekker sausje.

Geef een Reactie

*