Snel afvallen: gooi Nigella Lawson’s kookboeken weg!

Volgens Janet Macdonald is snel afvallen makkelijk: ze verloor 70 kg nadat ze haar kookboeken van Nigella Lawson, Jamie Oliver en Gordon Ramsay in de vuilbak gooide.

Janet was niet alleen verslaafd aan de kookprogramma’s, had ook alle kookboeken aangeschaft en begon alle recepten uit te proberen totdat ze wel 160 kg zwaarder werd. Vooral de lekkere maar vet beladen recepten bedacht door tv-koks zoals Nigella Lawson, Gordon Ramsay en Jamie Oliver leidde Janet tot morbide obesitas.

Nigella Lawson Desserts

Neem bijvoorbeeld uit de Nigella Lawson desserts haar lekkere gember, brood en boter pudding: ‘goed’ voor 3325 calorieën…

De snelste oplossing om af te vallen was direct gevonden: alle kookboeken van TV chefs gingen de vuilbak in en Janet zei nee tegen de lekkere maar calorierijke romige sauzen en ondeugend puddings. 2 jaar later, lid geworden van een afslank groep en overgestapt naar eenvoudige, gezonde recepten was ze weer 70 kg lichter.

Snel AfvallenJamie Oliver heeft reeds goed werk verricht in de kantines van de scholen in England, maar met hun bekendheid en televisie bereik, zijn ze de aangewezen chefs om mensen weer gezond te leren eten. De recepten en vaardigheden van beroemde chef-koks kunnen een duidelijk gezondheidsprobleem veroorzaken. Hoog tijd om de kijkers duidelijk te maken hoe gezond hun lekkere recepten dan wel zijn.

Janet’s favoriete recepten kwamen uit:

  • Delia Smith’s winter and summer collections,
  • Keith Floyd’s A Feast of Floyd,
  • Jamie Oliver’s Cook With Jamie
  • Gordon Ramsay’s Kitchen Heaven

en ze vond de meeste calorieën in Nigella Lawson’s How To Eat.

Geef een Reactie

*